Statens Teaterskole - Efteruddannelsen

Statens Teaterskoles efteruddannelse indgik i 2009 et spændende samarbejde med Actors in Business, hvor vi tilbyder en specialdesignet kursusrække i 3 moduler i kommunikationstræning samt personaleudvikling til professionelle skuespillere, som brænder for at arbejde erhvervsrettet med deres fag. Dette gør hermed Actors in Business til Danmarks eneste virksomhed, som målrettet uddanner skuespillere, til at kunne levere det rette værktøj til forandringsprocesser.

"Skuespillere har en unik kompetance i at kunne skabe troværdighed og genkendelige karakterer, i at være tilstede i nuet og at kunne reflektere over det hændte. Dette er alt sammen kompetancer, der i høj grad er brug for i udviklingen af arbejdspladser og virksomheder i Danmark".

"Kerstin Anderson - udviklingsleder, Statens Teaterskole, Efteruddannelsen"

"Et forum, hvor det er tilladt at lave fejl....

En af de garvede skuespillere, Thomas Kirk, har været med fra begyndelsen hos Actors in Business, og har de seneste 6 år løst et utal af opgaver, hvor deltagerne har fået mulighed for at udforske og øve forskellige reaktioner, uden at det har fået de konsekvenser, det kunne have haft i det virkelige liv:

"Jeg har i flere omgange været med til at træne personalechefer i den svære samtale, og i et af tilfældende spillede jeg en medarbejder, der var helt ved siden af sig selv, fordi ægtefællen lige havde fået konstateret kræft. Medarbejderen havde svært ved at koncentrere sig på jobbet og ydedede ikke det han plejede, så nu var han bange for at blive fyret. Den pågældende personalechef var fuldstændig uforberedt på historien, og da jeg pludselig sad stortudende foran ham, blev han så forfjamsket, at han til sidst bad mig stoppe, så vi kunne spille situationen igennem igen. Det kan man jo ikke til hverdag...."

Temaer vi ofter arbejder med:

Den svære samtale – fyringen.

Den følsomme samtale – kritisk sygdom i medarbejderens familie.

Den nødvendige samtale – mistanke om misbrug.

Mødet med borgeren – kontanthjælpsmodtageren i borgerservice, entreprenøren i teknisk forvaltning

Assessment – test af lederaspirantens interpersonelle kompetencer

Præsentationstræning – bliv bedre til at stå frem

Kropssprog – få bevidsthed om, hvordan du virker på andre